Aktiviteter

Med bil kan ni passa på att besöka ”Ekomuseum nedre Ätradalen” ett museum utan väggar och tak som består av 71 besöksmål i Ätrans och Suseåns dalgångar.

Fisket är ett naturligt inslag i Falkenberg, här finns många sjöar och vattendrag som välkomnar och utmanar er. I Ätran finner ni ett av Sveriges bästa laxfiskevatten. Här är laxfisket rotat sedan medeltiden, så passa på att prova lyckan! Är inte fisket något som lockar finns det flera golfbanor att välja bland, eller fyra ridanläggningar att ta till trav på.

Vallarnas Friluftsteater lockar varje år mängder med besökare då komikerparet Stefan & Krister varje sommar sätter upp den omtyckta och kända buskisteatern. Svedinos Bil- och Flygmuseum i Ugglarp, som innehåller en av Europas största samlingar av veteranbilar och flygplan är ett annat trevligt utflyktmål. Att ta en sväng förbi SIA Glass och bunkra upp förråden brukar oftast vara en populär resa.

Falkenberg har den lilla stadens charm och en promenad genom den välbevarade Gamla stan är ett måste. Här finns S:t Laurentii kyrka med anor från 1300-talet. Vid kyrkan finns även ett väldoftande rosarium. Sneda och vinda hus kantar kullerstensgatorna och utgör en sann idyll. Tullbron som är en av Sveriges vackraste stenbroar får man inte missa, den har hjälpt människor över Ätran sedan 1761 och ligger mitt i staden.

FALKENBERG - VISITSTAYENJOYTASTE


Falkenberg är en liten stad men har mycket att erbjuda, vare sig ni vill shoppa, sitta på ett café med goda vänner, vara kulturella eller ligga på stranden. Staden har ett stort och brett restaurang- och pubutbud vilket gör att staden verkligen får en trivsam puls, speciellt under sommaren. Stora delar av den äldre bebyggelsen finns bevarad, främst i Gamla stan. Här finns också Falkenbergs museum, inrett i ett sädesmagasin vid hamnen. Två av de äldsta minnesmärkena är Tullbron från 1700-talet och Borgen Falkenberg från slutet av 1300-talet.

STRÄNDERNA


Närheten till havet ger er möjligheten till underbara dagar på badstranden! Det är även detta som drar de flesta turister till Falkenberg. Totalt sett finns här 15 km strand att lapa sol på. Den mest populära av stränderna är Skrea strand, med höga sanddyner och lång badbrygga. Här finns det sommartid After Beach och andra aktiviteter. Efter en solig dag bjuds en magnifik solnedgång i horisonten. Stranden är barnvänlig och perfekt för att utöva olika vattensporter på. Här finns även gott om kiosker och serveringar och på stranden finner man volleybollnät och glassförsäljning. En del av Skrea strand är hundbadzon inom vilken hundar får vistas under förutsättning att de är kopplade.

ULLARED


Men mest känt utanför stadskärnan är dock Ullared. Och inte för de sjöar som finns där, utan för shoppingen! Hit vallfärdar människor, närmare bestämt runt fem miljoner om året, från hela Sverige för att stilla sin shoppinghunger. Gekås är det stora shoppingvaruhuset som innehåller precis allting ni kan tänka er, och lite där till. I området runt omkring har även flertalet andra outlets öppnats upp. Kön kan vara lång och när man väl har fyllt vagnen till bredden, så undrar man mest var tiden har tagit vägen. Väl värt ett besök för den som vill fynda!

Mer information finner ni på www.gekas.se.

FEELS LIKE HOME AWAY FROM HOME

SÅ NÄRA HAVET MAN KAN KOMMA